ATF Kimya Elektrostatik Toz Boyama öncesi Metal Yüzey işlem kimyasalları sektörüne hizmet verebilmek amacı ile 2001 yılında kurulmuştur.

    Ana hedefi koşulsuz müşteri memnuniyeti olan firmamız yıllarca bu sektörde çalışmış, bilgi birikimi üst düzeyde olan, satış sonrası servise ve doğru bilgi akışına önem veren kadrosu ile müşterilerine hizmet vermektedir.

    Aynı zamanda birçok sektörde kullanılan hammaddelerin de satışını yapmaktadır.

    ISO 9001-2008 Kalite belgeli olan firmamız metal yüzey işlem kimyasalları konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek yeni ürün projelerini sürekli geliştirmektedir.

    Dinamik ve araştırmacı yapısı ile sektöründe kalıcı ve güvenilir firma olmayı hedeflemiştir.

Ürünlerimiz başta otomotiv, beyaz eşya, alüminyum sektörleri olmak üzere her türlü metal işlem sanayinde kullanılmaktadır. Elektrostatik toz boya ve yaş boya kullanılan her alanda, boyanın yapışması ve korozyona dayanıklı hale gelmesi için yüzey işlem kimyasalları uygulanmalıdır.

Otomotiv sektöründe kullanılan parçalar dış ortamdan (hava, tuz, darbe) daha fazla etkilendikleri için korozyona karşı daha dirençli olan çinko fosfat prosesi tercih edilir.

Tri katyon çinko fosfat kullanımı kaliteyi daha da arttıracaktır. Bu tip proses hattında parçalar, fosfat banyolarına girmeden önce yağ alma, pas-tufal alma ve aktivasyon banyolarında işlem görmesi gerekir. Fosfatlama işleminden sonra da pasivasyon ve kurutma yapılarak sonlandırılır.Bu prosesin tamamı sprey veya daldırma banyolarında yapılabilir. Uzun süre yağ tutma özelliğinden dolayı da mangan fosfat dişli parçalarda kullanılabilir.

İç ortamda kullanılan malzemeler korozyondan daha az etkilenir. Aydınlatma armatürleri, masa, sandalye, radyatör vs. gibi ürünlerde bu guruba dahildir. Burda uygulanacak yüzey işlem demir fosfat prosesidir. Çinko fosfat uygulanırsa kalite üst seviyeye çıkacaktır ama maliyet ve kullanım kolaylığı açısından daha uygun olan demir fosfat tercih edilebilir. Demir fosfat daldırma olarak uygulandığı gibi sprey olarak uygulandığında yağ alma efektleri ile birlikte kullanılabilir. Yani aynı banyo ile hem yağ alma hem de demir fosfat yapılmış olur. Çinko fosfat kaplama demir fosfat kaplamaya oranla korozyona karşı iki kat daha fazla dayanım gösterir.

Alüminyum ve alüminyum alaşımları parçalar üzerine eloksal veya toz boya uygulanabilir. Her iki proseste de yağ alma işlemi yapılmalıdır. Alkali yağ alma veya asidik yağ alma ile yağdan arındırılan alüminyum, aşındırma işleminden sonra eğer boya yapılacaksa mutlaka kromatlama işlemi yapılmalıdır.

Alüminyum kromat boyanın daha iyi yapışmasını sağlar, kırılganlığını azaltır, esneme kabiliyetini yükseltir. Boya dışardan darbe aldığında kolayca yüzeyden ayrılmaz.

Sarı kromat ve yeşil kromat olarak iki farklı şekilde kullanılır. Yeşil kromat çevreye daha uyumlu olduğu için tercih edilebilir. Sarı kromat alüminyum üzerinde açık sarıdan altın sarısına kadar ulaşan homojen bir renk oluşturarak kaplama yapar.

Boya sökücü, pas sökücü, korozyon önleyici, aktivasyon, inhibitör ve yağ alma katkısı gibi ürünlerde metal ve boya ilişkisinde kullanılacak farklı malzemelerdir. Boya sökücü alüminyum bileşenleri veya saç parçalar için farklı şekillerde uygulanabilir. Pas sökücü veya tufal sökücü de her malzeme için farklı ürün kullanımına neden olabilir. Bu sebeple yüzey işlem kimyasalları her metal parçanın kendine has durumları göz önünde tutularak kullanılmalı ve bir sonraki işleme hazır hale getirilmelidir. Özel bir ürün olan aktivasyon çinko fosfat öncesi fosfat kristallerini ufaltarak kaplamanın daha homojen olmasını sağlar.

Open chat
Merhabalar
Size nasıl yardımcı olabiliriz?